Search
Close this search box.

Γιατί ξύνεται ο σκύλος μου και πως να τον ανακουφίσω!

Όλοι έχουμε παρατηρήσει να ξύνεται ο σκύλος μας χωρίς κλινικά να φαίνεται ότι κάτι του συμβαίνει! Παρακάτω θα διαβάσετε για ορισμένους πιθανούς λόγους και πως να τους αντιμετωπίσετε.

1.      Αλλαγή εποχής και αλλεργίες

Αλλεργικοί δεν είναι μόνο οι άνθρωποι αλλά και τα κατοικίδια. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει στις αρχές της άνοιξης έντονο κνησμό στα αυτιά ή τα πλευρά και συχνά τινάγματα της γούνας. Ένας απλός τρόπος να βοηθήσετε τον σκύλος σας να ανακουφιστεί  είναι το λούσιμο με ένα σαμπουάν με ισορροπημένο ph ειδικά κατασκευασμένο για αλλεργίες όπως το Itchy Dog Shampoo από την Natural Dog Company, με μόνο φυσικά συστατικά όπως έλαιο λεβάντας, ευκάλυπτου, jojoba και aloe vera.

2.      Τσίμπημα από έντομο ή επιφανειακή πληγή

Στην καθημερινή βόλτα είναι πολύ πιθανό κάτι να τσιμπήσει τον σκύλο μας ή να τον γδάρει. Ένας φυσικός τρόπος να αποφύγετε τα τσιμπήματα είναι να φορέσετε στο κολάρο του σκύλου σας το νέο φυσικό αντιπαρασιτικό soundshield από την Max and Molly.  Κρατήστε τους κρότωνες και τους ψύλλους μακριά με υπερηχητικά κύματα που τα σκυλιά και οι άνθρωποι δεν μπορούν να ακούσουν. Αν όμως δεν έχετε προλάβει να εφαρμόσετε κάποια φυσική προστασία και το τσίμπημα γίνει ή κάποιο φυτό γδάρει το σκύλο σας χρησιμοποιήστε στην πληγή το βιολογικό Skin Soother από την Natural Dog Company. Θα καταπραΰνει την πληγή και θα ηρεμήσω τον σκύλο σας από τον κνησμό ή το τσούξιμο. 

3.      Βαριέται..

Και ποιος δεν βαριεται! Γι αυτό υπάρχουν τα παιχνίδια και οι υγιεινές λιχουδιές. Συγκεντρώστε όλη την παρέα των snuggles από Max and Molly που συνδυάζουν 3 παιχνίδια σε ένα: squeeze ήχο, χνουδωτή πλάτη και σχοινί. Για διασκέδαση, ύπνο και καθαρισμό των δοντιών! Και αν πάλι βαρεθεί και αυτό δώστε του απλά την πιο τυρένια λιχουδιά: churpi yak από την Churpi. Μία τυρένια απόλαυση από τα Ιμαλάια, που μπορείτε να το δώσετε στον σκύλο σας για λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα ώστε να απασχοληθεί υγιεινά και να ξεχάσει το νευρικό ξύσιμο που του προκαλείται. 

              4. Δάγκωμα πατούσας

Τα σκυλιά όσο μεγαλώνουν, έρχονται αντιμέτωπα με τον χρόνο. Ένα κλασικό χαρακτηριστικό τους παράδειγμα είναι η σκληρή, θαμπή και σκασμένη πατούσα. Μετά από τόσα χιλιόμετρα βόλτας και ώρες παιχνιδιού οι πατούσες είναι το πρώτο ορατό σημάδι πως το κουτάβι μας μεγάλωσε. Είναι πολύ σημαντικό ο κηδεμόνας να φροντίζει τις πατούσες πριν φτάσουν σε επίπονο σημείο για τον σκύλο μας. Πριν τη βόλτα εφαρμόστε Pawtection από την Natural Dog Company ειδικά με ακραίες καιρικές συνθήκες όπως το χιόνι και ο καύσωνας. Με αυτό τον τρόπο διατηρείτε την πατούσα ενυδατωμένη και προστατευμένη ( paw – tection για pro-tection!). Αν πάλι, έχει παραληφθεί το pawtection και η πατούσα έχει σκάσει, είναι σκληρή, τραχιά ή ακόμη και υπερκερατωμένη τότε η πιο φυσική λύση έρχεται από την Natural Dog Company με το Paw Soother. Ένα balm φτιαγμένο από συστατικά της φύσης όπως δεντρολίβανο για αντίσηψη καλέντουλα και jojoba. 

Εφαρμόζοντας κρέμες στον σκύλο μας, το πιο πιθανό είναι να πάει και να γλύψει την περιοχή. Κρατήστε τον απασχολημένο με τις πιο τραγανές και τυρένιες λιχουδιές churpi crunchies ή churpi bits. 

              5. Επιμονή!

Αν αντιληφθείτε ότι ο σκύλος σας επιμένει πάρα πολύ να ξύνει το σώμα του ή να δαγκώνει τις πατούσες του να μην παραλείψετε το ραντεβού στον κτηνίατρο!

We bring you the best!

Tiloc Pet Supplies